Educatief Programma Jongeren - EPJO

In het kader van het Plan Smitsveen is maandag voor de eerste keer de training Educatief Programma Jongeren (EPJO) gegeven.
EPJO is een interactief schoolprogramma gericht op misdaadpreventie en het tegengaan van radicalisering onder leerlingen van groep 8.

In samenwerking met Stichting Balans, de politie en de Peter Faberstichting heeft groep7/8 van OBS De Egelantier de les gevolgd.
Onder leiding van de maker van het programma hebben de wijkagenten Jonas Calmero (Smitsveen) en Jack van den Tweel (De Eng) het programma uitgevoerd.

Aan de hand van normen, waarden en fatsoen gaat dit programma over het maken van keuzes en dat je zelf de macht hebt te bepalen wat je wel of niet doet.
Van 9 tot na 12 uur hebben de kinderen intensief meegedaan met het programma. Soms luisterend, dan weer actief in rollenspellen of het vertellen van hun eigen verhalen!
Indrukwekkend waren deze verhalen die de kinderen zelf vertelden aan de hand van het verhaal van Tim Ribberink dat gaat over wat pesten met je kan doen. Muisstil luisterde de kinderen naar het verhaal van een ex-gedetineerde. Het was een zeer groot succes!

In het kader van de aanpak Smitsveen zal de EPJO training als pilot nog aangeboden worden op twee andere scholen. Daarna worden mogelijkheden voor verdere uitrol bepaald.

Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact op met:
Jochem Janssen, j.janssen@stichtingbalans.nl
Marieke Pothoven, m.pothoven@stichtingbalans.nl