Vacature meiden-/jongerenwerker

Balans stimuleert kinderen en jongeren tot een gezonde en kansrijke levensstijl en creëert mogelijkheden hiertoe. Balans levert bijdragen aan de ontwikkeling van de sociale vaardigheden van de deelnemers. Er wordt intensief samengewerkt met andere organisaties en de gemeente Soest. In totaal hebben we 10 medewerkers in dienst die het aanbod voor jeugd en jongeren verzorgen.

Wij zoeken zo spoedig mogelijk een:

Meiden-/jongerenwerker
24-32 uur per week op basis van een jaarcontract, met intentie tot verlenging (onder voorwaarde van subsidieverlening).

Heb jij ervaring met jongeren- én meidenwerk, ben je flexibel en denk je dat je in ons team past, dan zijn we op zoek naar jou!

Functie
In deze functie werk je grotendeels zelfstandig, maar wel in verbinding met collega’s die jeugd- en jongerenwerk aanbieden. Je bent in staat om jeugd tussen de 10 en 20 jaar positief te beïnvloeden door middel van ambulant straatwerk, huiswerkbegeleiding, inloop en coaching (individueel). Je werktijden zijn divers en betreffen ook 2-3 avonden, waarvan minstens één tot 23.00 uur.

Taken en verantwoordelijkheden

• Het creëren van een veilige en vertrouwde omgeving voor de meiden, waarin alle onderwerpen bespreekbaar zijn. Het bieden een luisterend oor voor typische meidenvragen en het geven van praktische adviezen en informatie over o.a. relaties, school, werk en intimiteit om de sociale weerbaarheid van de meiden te vergroten.
  • Het in contact komen met jongeren in de openbare ruimte (ambulant werk) en hierbij ook activiteiten kunnen opzetten in de openbare ruimte. Dit vindt plaats zowel in Soest als Soesterberg.
  • Het samen met een collega opzetten en verzorgen van een jongereninloop en evt. de huiswerkbegeleiding.
  • Het verzorgen van coaching van individuele jongeren (en hun gezinnen): het oppakken van kortdurende vraagstukken, het toeleiden naar passende hulpverlening en indien noodzakelijk het langduriger contact onderhouden tot passende hulp gevonden is.
  • Activeren van jongeren om zelf initiatieven te nemen en deze vervolgens ondersteunen.
  • Het begeleiden van bestaande groepsactiviteiten en het opzetten van nieuwe activiteiten.

Wij zoeken een zelfstandige beroepskracht die:

• over een relevant diploma HBO Sociaal Cultureel werk beschikt en aantoonbare ervaring en kennis heeft opgedaan met de doelgroep jongeren.
  • in staat is om planmatig, projectmatig en resultaatgericht te werken.
  • de jongeren kan bereiken, inspireren, motiveren, werven en outreachend kan werken.
  • meiden coacht bij het (her)ontdekken, inzetten en vergroten van eigen kracht.
  • kan samenwerken met zelfstandig opererende collega’s.
  • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid bezit.
  • bereid is om werktijden flexibel in te zetten.
  • kennis heeft van Word, Excel, Outlook, social media.
  • in het bezit is van rijbewijs B.

Als je bij ons komt werken krijg je
Leuke collega's werkzaam in een jong team en een aantrekkelijke baan in een ondernemende en dynamische organisatie die hart heeft voor de samenleving, professioneel en zakelijk werkt. Een jaarcontract voor 24-32 uur per week (met mogelijkheid tot verlenging onder voorwaarde van subsidieverlening) volgens CAO-welzijn (1-1-2023), SCW3 schaal 8, minimaal € 2.867,- en maximaal € 4.086,-- (incl. arbeidsmarkttoeslag) bij een fulltime dienstverband (36 uur).

Werken bij Balans?
Ben je enthousiast geworden over deze vacature, stuur dan je sollicitatie (cv én motivatiebrief) vóór 25 januari 2023 naar Lia Huijskes, l.huijskes@stichtingbalans.nl
Nadat we je sollicitatie met zorg hebben bekeken, ontvang je altijd een reactie.
We streven er naar de eerste sollicitatieronde plaats te laten vinden in week 5.

Wil je meer weten over de inhoud van deze functie? Jan Buijze (directeur) beantwoordt graag je vragen. Hij is telefonisch bereikbaar via 06-86889923.

Wij vragen intermediairs (zoals werving- en selectiebureaus) ons niet te benaderen voor acquisitie.