Stichting Balans Soest en Soesterberg Stichting Balans Soest en Soesterberg

X

deel deze vacature project

Balans Veenweide, kinderboerderij en duurzaam educatief centrum

Bij Balans Veenweide, kinderboerderij en duurzaam educatief centrum valt heel wat te beleven! Veenweide ligt al ruim 50 jaar aan het Vedelaarpad midden in de wijk Overhees. Het is een prachtige locatie waar iedereen kan genieten van de dieren, de speeltuin en educatieve activiteiten. En natuurlijk kun je er wat drinken, in de koffiekamer of als het mooi weer is buiten op het terras.

Dieren
Zin in een leuke dag tussen de dieren? Maak kennis met al onze lieve en gezellige boerderijdieren. Je kunt midden tussen de dieren lopen, maar ook op een afstandje kijken als je dat fijner vindt. Jong en oud is van harte welkom!
Op de kinderboerderij zijn veel verschillende dieren te vinden. In de grote stal zijn de geiten, varkens, konijnen en de bijzondere axolotls. Buiten staat naast de schapen en ezels ook onze caviavilla. De kippen en kalkoenen hebben een speciaal verblijf. En in onze kleine dierenruimte zit onze gepensioneerde groene leguaan samen met andere bijzondere kleine dieren zoals spinnen en insecten.

Faciliteiten
Naast een heleboel dieren is er ook een ruime speeltuin met een grote glijbaan, een speeltractor, schommels, een kabelbaan en nog veel meer leuke speeltoestellen. Op het grote grasveld met een bal spelen of lekker picknicken kan natuurlijk ook. Geniet op het terras van een hapje en een drankje of met slecht weer in de koffiekamer. Er is ook een proeftuin vol met voedsel uit de natuur en een sprookjestuin met magische muziek.

Activiteiten
Voor jong en oud organiseert de kinderboerderij regelmatig leuke recreatieve en educatieve activiteiten. Je kunt dagelijks helpen met dieren voeren. Er zijn grote educatieve dagen zoals knuffelen met jonge dieren tijdens het Lentefeest, traktaties maken met Dierendag of een heuse vogelspin bewonderen tijdens de Spinnenmiddag.
Langs het educatieve pad kun je altijd een speurtocht doen. En themarugzakjes zijn gratis te leen met daarin een instructieboekje met opdrachten en een leuk spelletje. De themarugzak heeft elk seizoen weer een andere inhoud. En kinderfeestjes zijn ook mogelijk bij ons.

Kijk voor het actuele overzicht van de activiteiten van de kinderboerderij in de Agenda of op onze Facebookpagina.

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk of zoek je een stageplaats? Wij komen graag met je in contact!

De kinderboerderij is een Wecycle inleverpunt voor kleine elektrische apparaten.