Stichting Balans Soest en Soesterberg Stichting Balans Soest en Soesterberg

X

deel deze vacature project

Naailes De Eng van start en zoekt vrijwilligers

Naailes De Eng van start en zoekt vrijwilligers

Al heel veel jaar worden er wekelijks op drie dagen in de Plantage Smitsveen naailessen gegeven. Joke Ransdorp is de motor achter de naailessen bij Balans. Zij is een zeer ervaren coupeuse (ze ontwierp zelfs kleding voor koningin Juliana!). Samen met andere vrijwilligers geeft ze al jarenlang met veel plezier naailessen aan vrouwen, veelal met een niet Westerse afkomst, die voor zichzelf of de kinderen kleren willen maken.

Naailes in Steunpunt De Eng
Een lang gekoesterde wens was ook naailes te gaan geven in het Steunpunt De Eng en dat is gelukt! We vonden twee enthousiaste vrijwilligers die vanaf 2 november iedere donderdag naailes geven. De belangstelling voor de naailes in Steunpunt De Eng is zo groot dat we daar op meer dagen naailes willen geven.

Vrijwilligers voor naailessen Steunpunt De Eng gezocht
Voor deze naailessen zijn wij op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen om alles in goede banen te leiden. Omdat beginners redelijk intensieve begeleiding en uitleg nodig hebben en de meer gevorderden soms tegen problemen aanlopen of vragen hebben, is het belangrijk dat er voldoende mensen zijn die kunnen helpen.
Wij zoeken vrijwilligers die kunnen helpen met het begeleiden van cursisten, weten hoe een naaimachine werkt en beschikken over de benodigde ervaring in het maken van kleding. U geeft uitleg aan beginnende cursisten over hoe een naaimachine werkt, hoe ze eenvoudige voorwerpen kunnen maken en u helpt ze om hun projecten succesvol te voltooien. Voor de meer gevorderde cursist bent u aanspreekpunt bij vragen en onduidelijkheden. Naaimachines en naaibenodigdheden zijn aanwezig.

Reageren en meer informatie
Bent u handig met naald en draad en vindt u het leuk om uitleg te geven? Bent u sociaal ingesteld en vindt u het leuk om te werken met mensen van diverse nationaliteiten? Dan komt Zoulikha Seddiki, sociaal makelaar, graag zo snel mogelijk met u in contact: 06-57552129, z.seddiki@stichtingbalans.nl


naar het overzicht