Stichting Balans Soest en Soesterberg Stichting Balans Soest en Soesterberg

X

deel deze vacature project

Welzijn op recept

Welzijn op recept

In Soest en Soesterberg starten we (april 2022) met ‘Welzijn op Recept’. Welzijn op Recept wordt in samenwerking met de eerstelijnszorg uitgevoerd door Stichting Balans, SWOS en WELZIN. Samen met Idea en MEE werken wij in Soest en Soesterberg vanuit het samenwerkingsverband “Samen voor Soest”. Door ‘Welzijn op Recept’ is er de mogelijkheid om vanuit eerstelijnszorg mensen eerst in gesprek te laten gaan met een welzijnscoach, in plaats van dat meteen tot behandeling wordt overgegaan. Die eerstelijnszorg, zoals huisartsen, verwijzen de patiënt dan door naar de welzijnscoach.

Gesprek met welzijnscoach
Soms hebben mensen klachten die zich medisch voordoen, maar een onderliggende sociaal maatschappelijke oorzaak kunnen hebben, zoals overlijden van een partner, verlies van werk, eenzaamheid etc. De welzijnscoach biedt een luisterend oor, denkt mee en zoekt samen met de cliënt naar mogelijke oplossingen in eigen netwerk, in activiteiten of in gesprekken.

Contact
De komende weken worden alle praktijken binnen de eerstelijnszorg door één van de welzijnscoaches uit Soest benaderd met meer informatie over hun werkzaamheden en de mogelijkheden om te verwijzen.
Op dit moment zijn de welzijnscoaches al bereikbaar via: welzijnoprecept@welzin.nl.