Vacature meiden-/jongerenwerker

Balans stimuleert kinderen en jongeren tot een gezonde en kansrijke levensstijl en creëert mogelijkheden hiertoe. Balans levert bijdragen aan de ontwikkeling van de sociale vaardigheden van de deelnemers. Er wordt intensief samengewerkt met andere organisaties en de gemeente Soest. In totaal hebben we 9 medewerkers in dienst die het aanbod voor jeugd en jongeren verzorgen.

Wegens uitbreiding zoeken wij zo spoedig mogelijk een:

Meiden-/jongerenwerker m/v
32 uur per week op basis van een jaarcontract, met intentie tot verlenging (onder voorwaarde van subsidieverlening).

Heb jij ervaring met jongeren- én meidenwerk, ben je flexibel en denk je dat je in ons team past, dan zijn we op zoek naar jou!

Functie
In deze functie werk je grotendeels zelfstandig, maar wel in verbinding met collega’s die jeugd- en jongerenwerk aanbieden. Je bent in staat om jeugd tussen de 10 en 20 jaar positief te beïnvloeden door middel van ambulant straatwerk, huiswerkbegeleiding, inloop en coaching (individueel). Je werktijden zijn divers en betreffen ook 2-3 avonden, waarvan minstens één tot 23.00 uur.

Taken en verantwoordelijkheden

• Het in contact komen met jongeren in de openbare ruimte ambulant werk en hierbij ook activiteiten kunnen opzetten in de openbare ruimte. Dit vindt plaats zowel in Soest als Soesterberg.
  • Het samen met een collega opzetten en verzorgen van een jongereninloop en evt. de huiswerkbegeleiding.
  • Het verzorgen van coaching van individuele jongeren (en hun gezinnen): het oppakken van kortdurende vraagstukken, het toeleiden naar passende hulpverlening en indien noodzakelijk het langduriger contact onderhouden tot passende hulp gevonden is.
  • Activeren van jongeren om zelf initiatieven te nemen en deze vervolgens ondersteunen.
  • Het begeleiden van bestaande groepsactiviteiten en het opzetten van nieuwe activiteiten.

Wij zoeken een zelfstandige beroepskracht die:

• over een relevant diploma HBO Sociaal Cultureel werk beschikt en aantoonbare ervaring en kennis heeft opgedaan met de doelgroep jongeren.
  • in staat is om planmatig, projectmatig en resultaatgericht te werken.
  • de jongeren kan bereiken, inspireren, motiveren, werven en outreachend kan werken.
  • meiden coacht bij het (her)ontdekken, inzetten en vergroten van eigen kracht.
  • kan samenwerken met zelfstandig opererende collega’s.
  • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid bezit.
  • bereid is om werktijden flexibel in te zetten voornamelijk eind van de middag en avond en incidenteel in het weekend.
  • kennis heeft van Word, Excel, Outlook, social media.
  • in het bezit is van rijbewijs B.

Als je bij ons komt werken krijg je

• leuke collega's werkzaam in een jong team
  • een aantrekkelijke baan in een ondernemende en dynamische organisatie die hart heeft voor de samenleving, die professioneel en zakelijk werkt;
  • een jaarcontract met intentie tot verlenging;
  • een bruto maandsalaris, bij voltijds dienstverband (36 uur), minimaal € 2.811,- en maximaal € 4.006,-- (Sociaal Werk SCW3 schaal 8).
  • een Loopbaanbudget en een Individueel Keuzebudget;
  • een telefoon van de zaak en een dienstfiets;
  • de mogelijkheid om een BHV-diploma te behalen.

Werken bij Balans?
Ben je enthousiast geworden over deze vacature, stuur dan je sollicitatie (motivatie én cv) naar Lia Huijskes, l.huijskes@stichtingbalans.nl
Nadat we je sollicitatie met zorg hebben bekeken, ontvang je altijd een reactie.

Wil je meer weten over de inhoud van deze functie? Jan Buijze (directeur) beantwoordt graag je vragen. Hij is telefonisch bereikbaar via 06-86889923.

Kijk voor meer informatie over de organisatie en ons aanbod voor jongeren ook op onze website

Wij vragen intermediairs (zoals werving- en selectiebureaus) ons niet te benaderen voor acquisitie.