Stichting Balans Soest en Soesterberg Stichting Balans Soest en Soesterberg

X

deel deze vacature project

Vacature meiden-/jongerenwerker

Balans stimuleert kinderen en jongeren tot een gezonde en kansrijke levensstijl en creëert mogelijkheden hiertoe. Balans levert bijdragen aan de ontwikkeling van de sociale vaardigheden van de deelnemers. Er wordt intensief samengewerkt met andere organisaties en de gemeente Soest. In totaal hebben we 10 medewerkers in dienst die het aanbod voor jeugd en jongeren verzorgen.

Wij zoeken zo spoedig mogelijk een:

Meiden-/jongerenwerker
28-32 uur per week op basis van een jaarcontract, met intentie tot verlenging (onder voorwaarde van subsidieverlening).

Heb jij ervaring met jongeren- én meidenwerk, ben je flexibel en denk je dat je in ons team past, dan zijn we op zoek naar jou!

Functie
In deze functie werk je grotendeels zelfstandig, maar wel in verbinding met collega’s die jeugd- en jongerenwerk aanbieden. Je bent in staat om jeugd tussen de 12 en 23 jaar positief te beïnvloeden door middel van ambulant straatwerk, huiswerkbegeleiding, inloop en coaching (individueel). Je werktijden zijn divers en betreffen ook 2-3 avonden, waarvan minstens één tot 23.00 uur.

Jongerenwerk bij Balans
Ons jongerenwerkteam bestaat momenteel uit vier personen. Zodra deze vacature is ingevuld zijn we compleet en bestaat het team dus uit 5 personen.

Wij stellen ons even voor:

 

Anas el Idrissi:
Ik ben inmiddels al 12 jaar werkzaam bij Balans. Momenteel verzorg ik ondermeer het schooljongerenwerk en de jobcoaching.

Senne van de Kuijlen:
Ik werk 3,5 jaar bij Balans en ben bezig met het opzetten en uitvoeren van het meidenwerk, individuele begeleiding, huiswerkbegeleiding en ben voor een aantal uren schooljongerenwerker op het Griftland College.

 

Michiel Pot:
Net als Senne werk ik bijna 3 jaar bij Balans. Ik werk veel ambulant op straat en verzorg samen met Anas de inzet voor Soesterberg, waaronder de huiswerkbegeleiding. Ook doe ik af toe jobcoaching en verzorg ik individuele begeleiding voor jongeren. Eens per twee weken begeleid ik een groep van Join Us (voor eenzame jongeren).

Fatih Satikboga:
Sinds dit voorjaar ben ik bij Balans aan de slag als jongerenwerker . Ik werk ambulant op straat, verzorg jobcoaching, huiswerkbegeleiding en sportactiviteiten.

Meer informatie over ons aanbod voor jeugd vind je hier

Taken en verantwoordelijkheden

 • Het in contact komen met jongeren in de openbare ruimte door ambulant werk en hierbij ook activiteiten kunnen opzetten in de openbare ruimte. Dit vindt plaats zowel in Soest als Soesterberg.
 • Het verzorgen van coaching van individuele jongeren (en hun gezinnen): het oppakken van kortdurende vraagstukken, het toeleiden naar passende hulpverlening en indien noodzakelijk het langduriger contact onderhouden tot passende hulp gevonden is.
 • Activeren van jongeren om zelf initiatieven te nemen en deze vervolgens ondersteunen.
 • Het begeleiden van bestaande groepsactiviteiten, waaronder de huiswerkbegeleiding, en het opzetten van nieuwe activiteiten.
 • Het creëren van een veilige en vertrouwde omgeving voor de meiden, waarin alle onderwerpen bespreekbaar zijn. Het bieden een luisterend oor voor typische meidenvragen en het geven van praktische adviezen en informatie over o.a. relaties, school, werk en intimiteit om de sociale weerbaarheid van de meiden te vergroten.

Wij zoeken een zelfstandige beroepskracht die:

 • over een relevant diploma HBO Sociaal Cultureel werk beschikt en aantoonbare ervaring en kennis heeft opgedaan met de doelgroep jongeren.
 • in staat is om planmatig, projectmatig en resultaatgericht te werken.
 • de jongeren kan bereiken, inspireren, motiveren, werven en outreachend kan werken.
 • meiden coacht bij het (her)ontdekken, inzetten en vergroten van eigen kracht.
 • kan samenwerken met zelfstandig opererende collega’s.
 • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid bezit.
 • bereid is om werktijden flexibel in te zetten.
 • kennis heeft van Word, Excel, Outlook, social media.
 • in het bezit is van rijbewijs B.

Als je bij ons komt werken krijg je
Leuke collega's werkzaam in een jong team en een aantrekkelijke baan in een ondernemende en dynamische organisatie die hart heeft voor de samenleving, professioneel en zakelijk werkt. Een jaarcontract voor 28-32 uur per week (met mogelijkheid tot verlenging onder voorwaarde van subsidieverlening) volgens CAO-welzijn (1-1-2023), SCW3 schaal 8, minimaal € 2.867,- en maximaal € 4.086,-- (incl. arbeidsmarkttoeslag) bij een fulltime dienstverband (36 uur).

Werken bij Balans?
Ben je enthousiast geworden over deze vacature, stuur dan je sollicitatie (cv én motivatiebrief) vóór 31 maart 2023 naar Lia Huijskes, l.huijskes@stichtingbalans.nl
Nadat we je sollicitatie met zorg hebben bekeken, ontvang je altijd een reactie.
De eerste gespreksronde vindt plaats in week 14 (maandag, dinsdag).

Wil je meer weten over de inhoud van deze functie? Jan Buijze (directeur) beantwoordt graag je vragen. Hij is telefonisch bereikbaar via 06-86889923.

Wil je weten wie je collega's worden

Wij vragen intermediairs (zoals werving- en selectiebureaus) ons niet te benaderen voor acquisitie.