De Werkplaats

De Werkplaats is een ruimte waarin techniek, mensen en kennis samenkomen. Een plek waar met de handen gesproken wordt.

Voor wie
Binnen De Werkplaats brengen wij jeugd in contact met techniek en proberen wij ze wat bagage mee te geven. Ook vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen zichzelf hier ontplooien en waar mogelijk doorstromen naar betaalde arbeid. En heb je thuis een klusje, maar daar niet de ruimte of middelen voor? Dan kun je hiervoor ook terecht bij De Werkplaats.

De Werkplaats is gevestigd in de Waterinkschool, Smitsweg 40, 3765 CT Soest.

Aanmelden
Werken met techniek vereist een andere vorm van begeleiding. Veiligheid heeft bij ons de hoogste prioriteit en daarom werken wij in kleine groepen.
De activiteiten vinden plaats onder leiding van Jaap Kolbrink, Arjan Gunst, Ronald van Doorn, Mathijs Kok en Angelique Kok.

De werkplaats gaat weer van start!
21 september Introductiespel over gereedschap
23 september Waterraket maken en afschieten.

Je hoeft je hiervoor niet aan te melden, vrije inloop!

Techniek Basisscholieren: iedere donderdag vrije inloop
Vanaf 23 september iedere donderdag van 15.30-17.00 uur, vrije inloop!
Kosten: Geen

Vanaf 28 september organiseren we iedere dinsdag projecten:

Cursus Trommel maken
5/6 dinsdagen, start 28 september van 15.30-17.00 uur
Informatie en aanmelden: Jaap Kolbrink, 06-49222288, werkplaats@stichtingbalans.nl
Kosten: 2,50 euro voor 5/6 lessen

Cursus Flipperkast bouwen
5/6 dinsdagen, start eind oktober
Kosten: 2,50 euro voor 5/6 lessen

Wij willen graag weten wat je van de activiteitein in De Werkplaats vindt. Het zijn drie korte vragen, die je hier kunt invullen.

De Werkplaats is een initiatief van Stichting Balans en Idea en wordt door tal van organisaties mogelijk gemaakt:
Provak Ceelen, H2Bouw, Dok59, Profile Smeeing, DAP Signs, Repairpoint, Matas Klussenbedrijf, Renewi, Oranjefonds, Kansfonds, Gemeente Soest.