Stichting Balans Soest en Soesterberg Stichting Balans Soest en Soesterberg

X

deel deze vacature project

Het Groene Gala helpt energiearmoede aanpakken

Het Groene Gala helpt energiearmoede aanpakken

Zeven zogenaamde ‘serviceclubs,’ (Rotary- en Lions clubs uit Soest & Baarn, Ladies Circle Soest, Ronde Tafel Eemland en de LEO's (jongerenclub Lions)) organiseerden zaterdag 4 november ‘Het Groene Gala’. Dat gala was georganiseerd om energiearmoede te helpen aanpakken. De leden van de service clubs doen dat op twee manieren. Ze gaan helpen met klusacties (dus als klussers). En tijdens en rondom het gala werd geld opgehaald om inwoners van Soest en Baarn te helpen, die moeite hebben met de hoge energierekening.

De wijkverbinders uit Smitsveen (Energie in Smitsveen) en klussers die actief zijn op De Eng waren uitgenodigd voor het gala. We zaten aan een tafel die beschikbaar was gesteld door de organisatie. Dat was, omdat de service clubs vinden dat wat we doen in Smitsveen en op De Eng heel mooi past bij wat zij belangrijk vinden. Niet even kort wat geld uitgeven, maar zorgen dat dat geld wordt gebruikt om ook op de langere termijn mensen te helpen met energiearmoede. Niet alleen met klusacties, maar ook door mensen meer met elkaar te verbinden. Dat is wat we doen met het project ‘Energie in Smitsveen’. Dat is wat we nu ook willen op De Eng. En wat we daarna gaan doen in Soesterberg.

Uiteindelijk werd de avond afgesloten met een prachtig bedrag van € 40.500. Dat is bedoeld voor Soest en Baarn, ieder de helft. Organisaties die in die gemeenten nu actief zijn rondom energiearmoede zullen samen met de serviceclubs bespreken waar dat geld het beste aan besteed kan worden. Het geld is bedoeld voor bewoners van Soest en Baarn, die het moeilijk hebben de eindjes aan elkaar te knopen. En daarom is het zo mooi dat leden van de service clubs ook in de startblokken staan om te helpen met de komende klusacties.


naar het overzicht