Stichting Balans Soest en Soesterberg Stichting Balans Soest en Soesterberg

X

deel deze vacature project

Week van Lezen en Schrijven

Week van Lezen en Schrijven

Het is de ‘Week van Lezen en Schrijven’. De zestiende editie van deze themaweek – die voorheen de Week van de Alfabetisering heette – duurt tot en met zondag 13 september.

In het hele land vinden activiteiten plaats om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen. 

Stichting Lezen en Schrijven start dinsdag 8 september met een campagne die zich richt op het herkennen van signalen van laaggeletterdheid. In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. De organisatie wil met de campagne het onderwerp vooral dichterbij de hoogopgeleide groep Nederlanders brengen. Zij krijgen tips op de website van Stichting Lezen en Schrijven om de signalen te herkennen en het gesprek hierover te voeren. Op die manier moet het onderwerp breder bespreekbaarder worden en kan er meer begrip ontstaan. 

Woensdag 9 september staat onder meer het BNNVARA-programma Make Holland Great Again in het teken van laaggeletterdheid.

Bij Stichting Balans volgens jaarlijks ruim 100 mensen taalles om hun taalvaardigheid te verbeteren. Het leren van taal bevordert de zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen van de cursisten.

Wil je meer weten over het taallessen bij Balans en ander taalaanbod in Soest, kijk dan op de website van Taalhuis Soest.

Wil je aanmelden voor een taalactiviteit, kom dan voor taaladvies naar een van onze spreekuren (vrije inloop):

  • dinsdag van 18:00-19:00 uur bij Balans in De Plantage, Smitsweg 311, Soest
  • donderdag van 13:30-14:30 uur in Bibliotheek Idea, Willaertstraat 49 in Soest

Wil je vrijwilligerswerk doen en vind je het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de maatschappij? Als taalvrijwilliger kan je hier een belangrijke bijdrage aan leveren: als taalmaatje, als vrijwilliger taalles of kom voorlezen bij de VoorleesExpress. Neem voor meer informatie contact op met Buro Vrijwilligerswerk.


naar het overzicht