Stichting Balans Soest en Soesterberg Stichting Balans Soest en Soesterberg

X

deel deze vacature project

Feest !

Het is feest want Stichting Balans bestaat 25 jaar!

Stichting Balans kijkt terug op een rijke ontstaansgeschiedenis en is trots op waar ze nu staat. Veel van de activiteiten scoren hoog bij deelnemers en publiek; van de sportactiviteiten tot de kinderboerderij, van Buro Vrijwilligerswerk tot de taallessen, van huiswerkbegeleiding tot Huttenbouwdorp en inmiddels nog veel meer. Als welzijnswerk in een relatief kleine gemeente staat Balans toch landelijk op de kaart met projecten als “Energietransitie voor mensen met een kleine beurs” en de individuele trajecten voor jeugdigen op de Veenweide.

Jan Buijze: “Zowel bij onze medewerkers als vrijwilligers gaat het om het verschil willen maken voor anderen. Dat is een groot goed, zeker in tijden van polarisatie. We delen dit gedachtengoed graag met de inwoners van Soest en Soesterberg en nodigen u daarom uit ons feest mee te vieren!”
Lees ook de artikelen in de Soester Courant 22 maart 2023 en de Gooi- en Eemlander 30 maart 2023 n.a.v. interviews met Jan Buijze en Jolanda Dijkman.

Dit jubileum vieren we het hele jaar met elke maand een activiteit in het teken van ons 25-jarig bestaan. Als klap op de vuurpijl is er op 1 juli een groot feest bij De Veenweide in Overhees.

Programma Balans 25 jaar

Datum Activiteit Locatie
23 maart Circus bij de Kinderclub De Plantage
24 maart Balans is jarig: Bovenbouwkids versieren taart De Plantage
22 april Lentefeest Kinderboerderij
29 april Voetbaltoernooi Soesterberg
2-3 mei Voorjaarskamp jeugd 4-12 jaar  
7 juni Kleurrijke maaltijd De Plantage
1 juli Feest Kinderboerderij
10-11 aug Huttenbouwdorp 1ste groep Militair Museum
14-15 aug Huttenbouwdorp 2de groep Militair Museum
sep Activiteit voor Volwassenen  
4 oktober Dierendag Kinderboerderij
nov Activiteit voor jongeren  
dec Kerstmarkt Kinderboerderij
dec Eindejaarsevent voor vrijwilligers De Plantage

Meer weten over onze jubileumactiviteiten, kijk dan in de Agenda.

Balans is sinds 1 januari 1988 de welzijnsorganisatie voor Soest en Soesterberg en houdt zich bezig met uitdagende welzijnsactiviteiten voor alle inwoners van Soest, van jong tot oud.

In januari 1997 spraken Stichting Welzijnswerk Soest, Stichting Jeugdwerk Soesterberg en het Internationaal Vrouwencentrum (IVC) de intentie uit om samen te gaan. Op 1 januari 1998 ging het welzijnswerk in Soest officieel van start als Balans. Ook Kinderparadijs De Vrije Teugel, inmiddels alom bekend als Kinderboerderij en Duurzaam Educatief Centrum De Veenweide, sloot zich hier later bij aan.