Vacature jongerenwerker

Balans stimuleert kinderen en jongeren tot een gezonde en kansrijke levensstijl en creëert mogelijkheden hiertoe. Balans levert bijdragen aan de ontwikkeling van de sociale vaardigheden van de deelnemers. Er wordt intensief samengewerkt met andere organisaties en de gemeente Soest. In totaal hebben we 9 medewerkers in dienst die het aanbod voor jeugd en jongeren verzorgen.

Wegens uitbreiding zoeken wij zo spoedig mogelijk een:

Jongerenwerker SCW3 m/v
28-32 uur per week op basis van een jaarcontract, met mogelijkheid tot verlenging (onder voorwaarde van subsidieverlening)

Heb jij ervaring in het werken met jongeren, ben je flexibel en heb je affiniteit/ervaring in het organiseren en het geven van voorlichting, dan zijn we op zoek naar jou!

Functie
In deze functie werk je grotendeels zelfstandig, maar wel in verbinding met collega’s die jeugd- en jongerenwerk aanbieden. Je bent in staat om jeugd tussen de 10 en 20 jaar positief te beïnvloeden door middel van ambulant straatwerk, huiswerkbegeleiding, inloop en coaching (individueel). Je werktijden zijn divers en betreffen ook 2-3 avonden, waarvan minstens één tot 23.00 uur.

Taken en verantwoordelijkheden

• Het in contact komen met jongeren in de openbare ruimte ambulant werk en hierbij ook activiteiten kunnen opzetten in de openbare ruimte. Dit vindt plaats zowel in Soest als Soesterberg.
  • Het samen met een collega opzetten en verzorgen van een jongereninloop en evt. de huiswerkbegeleiding in Soesterberg.
  • Het verzorgen van coaching van individuele jongeren (en hun gezinnen): het oppakken van kortdurende vraagstukken, het toeleiden naar passende hulpverlening en indien noodzakelijk het langduriger contact onderhouden tot passende hulp gevonden is.
  • Activeren van jongeren om zelf initiatieven te nemen en deze vervolgens ondersteunen.
  • Het begeleiden van bestaande groepsactiviteiten en het opzetten van nieuwe activiteiten.
  • Op invalbasis zaalvoetbalactiviteit over kunnen nemen.

Wij zoeken een zelfstandige beroepskracht die:

• over een relevant diploma HBO Sociaal Cultureel werk beschikt en aantoonbare ervaring en kennis heeft opgedaan met de doelgroep jeugd.
  • in staat is om planmatig, projectmatig en resultaatgericht te werken.
  • de jeugd kan bereiken, inspireren, motiveren, werven en outreachend kan werken.
  • kan samenwerken met zelfstandig opererende collega’s
  • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid bezit.
  • bereid is om werktijden flexibel in te zetten voornamelijk eind van de middag en avond en incidenteel in het weekend.
  • kennis heeft van Word, Excel, Outlook, social media.
  • in het bezit is van rijbewijs B.

Wij bieden

• een aantrekkelijke baan in een ondernemende en dynamische organisatie die hart heeft voor de samenleving, die professioneel en zakelijk werkt;
  • een jaarcontract met mogelijkheid tot verlenging;
  • een bruto maandsalaris, bij voltijds dienstverband (36 uur), tussen € 2.676,- en € 3.742,- (cao SW);
  • een Loopbaanbudget en een Individueel Keuzebudget;
  • een telefoon van de zaak en een dienstfiets stellen we beschikbaar; mogelijkheid om een BHV-diploma te behalen.

Werken bij Balans?
Ben je enthousiast geworden over deze vacature, stuur dan je sollicitatie (motivatie én cv) vóór 20 september 2021 naar Lia Huijskes, l.huijskes@stichtingbalans.nl
Nadat we je sollicitatie met zorg hebben bekeken, ontvang je altijd een reactie.
We streven ernaar de eerste sollicitatieronde te laten plaatsvinden in de week 38.

Wil je meer weten over de inhoud van de functie van jongerenwerker? Jan Buijze (directeur) beantwoordt graag je vragen. Hij is telefonisch bereikbaar via 06-86889923.

Kijk voor meer informatie over de organisatie en ons aanbod voor jongeren ook op www.stichtingbalans.nl/.

Wij vragen intermediairs (zoals werving- en selectiebureaus) ons niet te benaderen voor acquisitie.