Vacatures Jongerenwerker

Balans is op zoek naar drie jongerenwerkers SCW3  (28-32 uur)

Heb jij ervaring in het werken met jongeren, ben je flexibel en heb je hart voor het straathoekwerk dan zijn we op zoek naar jou!
Bij een jongerenwerker wordt meidenwerk onderdeel van het takenpakket.

Functie
Als jongerenwerker werk je deels zelfstandig, maar ook in verbinding met collega’s die jeugd- en jongerenwerk aanbieden. Je bent in staat om jeugd tussen de 12 en 23 jaar positief te beïnvloeden door middel van ambulant straatwerk, huiswerkbegeleiding, inloop en coaching (individueel). Je werktijden zijn divers en betreffen ook 2-3 avonden, waarvan minstens één tot 23.00 uur.

JONGERENWERK BIJ BALANS

We stellen ons even voor:

Anas el Idrissi
"Ik ben inmiddels al 12 jaar werkzaam bij Balans. Momenteel verzorg ik ondermeer het schooljongerenwerk en de jobcoaching."

Senne van de Kuijlen
"Ik werk bijna 3 jaar bij Balans en ben bezig met het opzetten en uitvoeren van het meidenwerk. Daarnaast is de huiswerkbegeleiding een taak van mij en ben ik ook voor een aantal uren schooljongerenwerker voor het Grifland College."

Michiel Pot
"Net als Senne werk ik bijna 3 jaar bij Balans. Ik werk veel ambulant op straat en verzorg samen met Juul de inzet voor Soesterberg, waaronder de huiswerkbegeleiding. Ook doe ik af toe jobcoaching en verzorg ik individuele begeleiding voor jongeren. Eens per twee weken begeleid ik een groep van Join Us (voor eenzame jongeren)."

Juul Sam
"Sinds dit voorjaar ben ik bij Balans aan de slag als jongerenwerker voor Soesterberg. Daarnaast doe ik deels dezelfde taken als Michiel (ook Join Us) en ben ik betrokken bij het schooljongerenwerk voor het Grifland College. "

Meer informatie over ons aanbod voor jeugd vind je op onze website.

Taken en verantwoordelijkheden

• Het in contact komen met jongeren in de openbare ruimte door ambulant werk en hierbij ook activiteiten kunnen opzetten in de openbare ruimte. Dit vindt plaats zowel in Soest als Soesterberg.
  • Het organiseren van de zaalvoetbalactiviteit op vrijdagavond voor ondermeer de oudere jongeren uit Smitsveen.
  • Het verzorgen van coaching van individuele jongeren (en hun gezinnen): het oppakken van kortdurende vraagstukken, het toeleiden naar passende hulpverlening en indien noodzakelijk het langduriger contact onderhouden tot passende hulp gevonden is.
  • Activeren van jongeren om zelf initiatieven te nemen en deze vervolgens ondersteunen.
  • Het begeleiden van bestaande groepsactiviteiten, waaronder de huiswerkbegeleiding en het opzetten van nieuwe activiteiten.

Wij zoeken een zelfstandige beroepskracht die:

• over een relevant diploma HBO Sociaal Cultureel werk beschikt of op HBO niveau kan functioneren en aantoonbare ervaring en kennis heeft opgedaan met de doelgroep jeugd.
  • in staat is om planmatig, projectmatig en resultaatgericht te werken.
  • de jeugd kan bereiken, inspireren, motiveren, werven en outreachend kan werken.
  • kan samenwerken met zelfstandig opererende collega’s
  • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid bezit.
  • bereid is om werktijden flexibel in te zetten, voornamelijk eind van de middag en avond en bij uitzondering in het weekend.
  • kennis heeft van Word, Excel, Outlook, social media.
  • in het bezit is van rijbewijs B.

Wij bieden
Een aantrekkelijke baan in een ondernemende en dynamische organisatie die hart heeft voor de samenleving, die professioneel en zakelijk werkt. Een telefoon van de zaak en een dienstfiets stellen we beschikbaar; mogelijkheid om een BHV-diploma te behalen.

Een jaarcontract voor 28-32 uur per week (met mogelijkheid tot verlenging onder voorwaarde van subsidieverlening) volgens CAO-welzijn (1-1-2023), SCW3 schaal 8, minimaal € 2.867,- en maximaal € 4.086,-- (incl. arbeidsmarkttoeslag) bij een fulltime dienstverband (36 uur).

Meer informatie
Wil je meer weten over de inhoud van deze functie? Jan Buijze (directeur) beantwoordt graag je vragen. Hij is telefonisch bereikbaar via 06-86889923.

Reageren
Stuur je solliciatie uiterlijk 25 november 2022 per mail (cv en motivatiebrief) naar Lia Huijskes (l.huijskes@stichtingbalans.nl).
De eerste sollicitatieronde vindt plaats in week 48/49.