Stichting Balans Soest en Soesterberg Stichting Balans Soest en Soesterberg

X

deel deze vacature project

Vacature sociaal co÷rdinator (24 uur per week)

Welzijnsstichting Balans stimuleert mensen gebruik te maken van hun mogelijkheden en helpen hen bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Zo dragen we bij aan een samenleving, waarin iedereen prettig kan wonen, werken en spelen.

We zijn op zoek naar een sociaal coördinator (24 uur per week)
Je draagt het sociaal domein een warm hart toe en je hebt oog voor wat er leeft en speelt in de samenleving. Je bent betrokken bij de mensen die we ondersteuning bieden. En je bent goed benaderbaar, samenwerkingsgericht en stimuleert de ontwikkeling van medewerkers.

Een greep uit je takenpakket
Je begint de ochtend met een weekstart waarin je met de medewerkers de week doorneemt en acties afspreekt. Na de weekstart duik je in een uitdagend project en zet je je expertise in bij het opstellen van een voorstel voor de gemeente om het jongerenwerk op de middelbare school te versterken. Vervolgens heb je een overleg met de directeur om de beleidsdag voor Balans voor te bereiden. Je denkt mee en komt samen met de directeur tot een inspirerend programma. Na de lunch met een aantal collega’s ga je langs bij een team op locatie om de voorbereidingen voor grote activiteit door te nemen. Jouw aanwezigheid en input zorgen ervoor dat het team met vertrouwen naar de activiteit toewerkt. De dag sluit je af met een ontwikkelgesprek met een van je medewerkers. Jullie bespreken hoe het gaat en verkennen samen de mogelijkheden voor een volgende stap in zijn/haar ontwikkeling. Jouw coaching en ondersteuning helpen de medewerker om verder te groeien en zijn/haar talenten te ontwikkelen.

Welke rol ga je vervullen?
Je geeft leiding aan een aantal medewerkers werkzaam binnen zelfstandige teams (ongeveer 10 medewerkers). Je stimuleert en coacht de medewerkers en begeleidt de teams waarbinnen ze werken. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van beleid op basis van interne en externe ontwikkelingen. Je denkt hierbij in kansen, mogelijkheden en oplossingen. Je bewaakt de voortgang en kwaliteit van werkzaamheden en lopende projecten.  Financieel inzicht is ook een onderdeel van jouw functie. Je stelt begrotingen op en signaleert eventuele knelpunten in de realisatie van de financiële doelstellingen. Je bouwt en onderhoudt netwerken met de gemeente en partners binnen de sociale basis. Je onderzoekt ook mogelijkheden voor nieuwe samenwerkingsrelaties. Je werkt nauw samen met de directeur van Balans.

Wat vragen we?
Je draagt het sociaal domein een warm hart toe met oog voor wat er leeft en speelt in de samenleving en betrokkenheid bij de mensen die we ondersteuning bieden. Je bent goed benaderbaar, samenwerkingsgericht en stimuleert de ontwikkeling van de medewerkers. Je bent daadkrachtig, besluitvaardig en beschikt over verbindend vermogen. Daarnaast heb je:

  • Minimaal HBO+ werk- en denkniveau
  • Ervaring als leidinggevende binnen het sociaal domein
  • Ruime kennis van het sociaal domein en de ontwikkelingen rondom de sociale basis

Wat bieden wij?

  • Je krijgt een aanstelling voor een jaar voor 24 uur per week  en zijn we na een jaar allebei tevreden dan volgt een vaste aanstelling;
  • In overeenstemming met je ervaring en achtergrond ontvang je een bruto maandsalaris van minimaal € 3.802,00 en maximaal € 5.702,00 bij een werkweek van 36 uur (salarisschaal 10, CAO Sociaal Werk);
  • flexibiliteit in je werktijden, een telefoon en laptop van de zaak;
  • veel ruimte voor (persoonlijke) ontwikkeling en eigen initiatief;
  • Een kleine, platte, enthousiaste organisatie met zelfstandig werkende teams.

Heb je vragen over de functie dan kun je contact opnemen met Cecile Versteegh, interim-directeur, op 06- 86879008.

Reageren?
We zien je reactie, cv mét motivatie, graag per mail tegemoet vóór 18 juni. Stuur je mail naar l.huijskes@stichtingbalans.nl
De planning is als volgt: 20  juni de eerste gespreksronde en 24 of 25 juni de tweede gespreksronde.
We werven tegelijkertijd in- en extern. Bij gelijke geschiktheid krijgt de interne kandidaat voorrang.