Stichting Balans Soest en Soesterberg Stichting Balans Soest en Soesterberg

X

deel deze vacature project

Kunst Natuur Welzijn

Kunst Natuur Welzijn biedt laagdrempelige culturele activiteiten aan (ook in de natuur) voor mensen die een mindere periode in hun leven doormaken, of die worden beperkt door bijvoorbeeld een chronische ziekte. De activiteiten zijn onder andere tekenen/schilderen en 'creatief met materialen uit de natuur'. Door samen creatieve dingen te doen geven we mensen wat 'lucht', en de mogelijkheid om stress te reduceren en zichzelf op een andere manier te leren kennen. Daarnaast is er ook de activiteit 'samen kunst kijken', waarbij heel aandachtig naar kunstwerken wordt gekeken en we daar samen over praten via een bepaalde methode. Mensen hoeven hierbij niets van kunst te weten; het gaat om wat ieder zelf ziet en je kunt het niet fout doen. Dit is erg geschikt voor mensen die het moeilijk vinden om iets te zeggen in een groep én voor mensen die hun taalvermogen willen verbeteren.

Waar
De meeste activiteiten vinden plaats bij Idea, alleen 'Creatief met materialen in de natuur' wordt gegeven bij Balans Kinderboerderij de Veenweide en wordt gegeven door Angela van Iersel.

Wie
KNW is opgericht door Floor de Graaf en Angela van Iersel. Floor de Graaf geeft kunst kijken bij Idea en is o.a. gespreksleider over kunst.

Meer informatie en aanmelden
We hebben een website met veel informatie, daar kunt u zich ook aanmelden voor activiteiten: website Kunst Natuur Welzijn