Stichting Balans Soest en Soesterberg Stichting Balans Soest en Soesterberg

X

deel deze vacature project

Kunst Natuur Welzijn

Kunst Natuur Welzijn (KNW) is er voor iedereen in Soest en Soesterberg die ondersteuning kan gebruiken omdat het leven soms tegenzit. Heb je bijvoorbeeld burn-outklachten, last van depressieve gevoelens, of een ingrijpende gebeurtenis te verwerken? Of is er iets anders waardoor je niet goed in je vel zit?

Door iets creatiefs te doen of bezig te zijn in de natuur kun je positieve ervaringen opdoen. Het verrijkt je leven en helpt er weer zin in te krijgen. Je bent welkom bij de gratis lessen die KNW verzorgt.

Creatief of tuinieren
Je kunt bij ons 12 uur kosteloos creatieve lessen/activiteiten volgen. Je kunt kiezen uit o.a. beeldhouwen, boetseren, schilderen, natuur tekenen, wol vilten, mixed media, zingen en dans. Wil je niet zozeer zelf iets maken maar heb je interesse in kunst, dan kun je meedoen met samen kunst kijken. Daarnaast is het mogelijk om met begeleiding te tuinieren op de Willemshoeve in Soest.

Samen of individueel
Doorgaans doe je de activiteit samen met een mededeelnemer. In sommige gevallen zijn echter ook individuele lessen mogelijk, bijvoorbeeld als je zeer prikkelgevoelig bent. Voor twee activiteiten  vormen we kleine groepen (max. 5 personen): wolvilten en samen kunst kijken.

Natuur tekenen - op de Veenweide
De lessen natuur tekenen zijn o.a. bij Stichting Balans op de Veenweide, dus op het terrein van de Kinderboerderij/Natuur Educatief Centrum. Begeleid door docente Angela van Iersel ga je bijvoorbeeld kijken naar bomen, planten en bladeren, licht en donker, groot en klein, en: hoe ziet een oppervlak eruit? Angela leert je de prachtige techiek van tekenen aan de hand van de natuur.

Aanmelden
Als je een activiteit bij KNW zou willen doen, bespreek dit dan met je huisarts, praktijkondersteuner, maatschappelijk werker of andere zorg- of hulpverlener. Deze kan je bij ons aanmelden. Ook de welzijnscoaches van Welzijn op Recept kunnen dit doen. Als je wilt helpen wij je daarna een keuze te maken uit ons aanbod.

Meer informatie?
Kijk op de website van Kunst Natuur Welzijn