Stichting Balans Soest en Soesterberg Stichting Balans Soest en Soesterberg

X

deel deze vacature project

Balans, kinderboerderij De Veenweide bestaat 50 jaar!

Balans, kinderboerderij De Veenweide bestaat 50 jaar!

Op 27 augustus 2020 bestaat kinderboerderij De Veenweide officieel vijftig jaar! Op die dag 50 jaar geleden is de vroegere stichting De Vrije Teugel opgericht.

Kinderboerderij Veenweide is in 1970 gestart als Stichting De Vrije Teugel met een boerderij aan ’t Oude Grachtje en is in 1973 verhuisd naar de huidige locatie op het Vedelaarpad. Het oorspronkelijke doel van de kinderboerderij was: “Het kind in contact brengen met de natuur en het begeleiden en stimuleren van het tot uiting brengen van de creativiteit.” Een creatieve kinderboerderij was één van de noodzakelijke compensaties voor het wonen in flatgebouwen. Na vijftig jaar is dit nog steeds een punt van aandacht. Het huidige doel is met zijn tijd mee gegroeid: “Samen lerend plezier maken op een veilige, duurzame plek voor iedereen, met respect voor mens en dier.” De meerwaarde van een kinderboerderij wordt na vijftig jaar nog steeds gezien. Ondertussen groeit de Veenweide door naar een Duurzaam Educatief Centrum waar de aandacht zich zal richten op duurzaamheid in de vorm van recycling, afvalscheiding, voedsel en bewust energiegebruik.
 

Vrijdag 24 september 2021 - Optreden Dirk Scheele


Vorig jaar kon ons feestje niet doorgaan in verband met corona. Maar dit jaar gaan we toch een klein feestje vieren op de kinderboerderij. 
Dirk Scheele zal LIVE een optreden geven op het grasveld van de kinderboerderij met zijn voorstelling "Z’n leukste liedjes (solo)".

Lievelingsliedjes? Iedereen heeft er wel één. In deze solovoorstelling speelt Dirk Scheele er een heleboel. Elke voorstelling is weer anders, afhankelijk van het publiek. Alle genres komen voorbij, van rock & roll en blues, tot pop en wereldmuziek. Maar dan op z’n Dirks natuurlijk. Verzoeknummertjes? Kom maar op! Z’n leukste liedjes is een vrolijke voorstelling vol met meezingers voor het grote en kleine kinderpubliek.

Ben jij erbij?

  • Er zijn twee voorstellingen: 16.00-17.00u en 18.00-19.00u
  • Per voorstelling is plaats voor maximaal 150 personen.
  • Entreeprijs is €7,50 per persoon inclusief een glaasje limonade en een snoepje.
  • Het is een buitenoptreden (hou dus rekening met het weer!)
  • Er zijn voor de kinderen geen vaste zitplaatsen. Volwassenen (niet uit hetzelfde huishouden) moeten in verband met corona 1,5 meter uit elkaar zitten. Op het grasveld zijn vaste zitplaatsen voor de volwassenen gecreëerd. De kinderen mogen zitten of staan waar ze willen. De ervaring leert dat dit vlakbij het podium is :)
  • Wij stellen het op prijs als er zo weinig mogelijk volwassenen per gezelschap van kinderen meegaan, gezien het een kindervoorstelling is en we door corona beperkt zijn in het aantal bezoekers. 

Voor deze voorstelling moet vooraf een ticket gekocht worden! Dit kan vanaf 15 september. 
Kaartjes voor 16.00-17.00u
Kaartjes voor 18.00-19.00u
Je betaalt per bestelling €0,67 transactiekosten (dus niet per kaartje!).
Als de voorstelling geen doorgang kan vinden, dan wordt de kale ticketprijs terugbetaald.
 

Zaterdag 25 september 2021 - 50 jaar Veenweide
In verband met de (te verwachten) corona maatregelen gaat het BuurtFestival helaas niet door.

Er zullen in het kader van 50 jaar Veenweide wél wat kleine activiteiten zijn op zaterdag 25 september 2021 tussen 13:00-17:00u:
-gratis waterijsje voor de kinderen die deze dag de kinderboerderij bezoeken
-buurtsportcoach Els zal sport en spelactiviteiten organiseren en er is een springkussen
-er is gratis een speciale speurtocht voor deze dag

We zullen deze dag ook aandacht geven aan ons jubileum en de nieuwe bebording. De burgemeester zal om 15.00u ons 50 jarig jubileum inleiden met een onthulling en de bebording feestelijk openen. Voor genodigden is er een privé receptie.