Tips

Je moet zo veel mogelijk thuisblijven door het coronavirus. Enorm balen natuurlijk, maar helaas wel noodzakelijk!
Hoe maak je er samen toch een leuke en leerzame dag van?

Op internet vind je veel tips, wij hebben er een paar voor je verzameld:

Tips om zo goed mogelijk om te gaan met de nieuwe thuissituatie
En dan ben je opeens samen alsmaar thuis, en dat is soms best lastig. Op de website van het Nederlands Jeugdinstituut vind je tien tips hoe je daar zo goed mogelijk mee om kunt gaan.

Leuke dingen doen
Ook al kun je dan niet de deur uit om aan activiteiten deel te nemen, allerlei mensen en organisaties bedenken leuke activiteiten die je online kunt volgen, bijvoorbeeld:

Voor liefhebbers van klassieke muziek
Je kunt op de website van het Concertgebouw een opname van 1 april 2012 van de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach door Concertgebouworkest onder leiding van de vermaarde dirigent Iván Fischer bekijken en beluisteren.

Heb jij nog meer tips? We horen en delen ze graag!

Actuele maatregelen tegen verspreiding coronavirus
Testen op corona voor professionals
Een gratis ebook: Coronavirus en wat kinderen ervan moeten weten.
Op de website van webhulp Steffie legt wephulp Steffie duidelijk uit hoe je kunt zorgen dat het coronavirus zich niet verder verspreidt.
Op de website van de Rijksoverheid kun je documenten downloaden om anderstaligen te informeren over maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Talen: Engels, Spaans, Arabisch, Papiamento, Papiamentu, Pools en Turks.